ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Home / ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πρόγραμμα 3ος Κύκλος

Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

1η ενότητα
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

  • 16:30-17:00- Καλωσόρισμα, Εισαγωγή στο πρόγραμμα- Αναπλ. Καθ. Κ. Πραματάρη, Καθηγ. Γ. Δουκίδης
  • 17:00- 17:30- Βασικές προκλήσεις για το σύγχρονο λιανεμπόριο τροφίμων- Α. Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, Πρόεδρος-Λιανεμπόριο ECR Hellas
  • 17:30-18:00- Βασικές προκλήσεις για τους προμηθευτές FMCG- Χ. Τσεντεμεΐδης, Director of Customer Development South East Europe, Johnson & Johnson Hellas
  • 18:00-18:30- Πρόσφατες Καινοτομίες στο Οργανωμένο Λιανεμπόριο Τροφίμων- Καθηγ. Γ. Δουκίδης
  • 18:30- 18:45- Διάλειμμα
  • 18:45-19:15- Δομή και Στόχος του Προγράμματος - Αναπλ. Καθ. Κ. Πραματάρη
  • 19:15-  20:00- Παρουσιάσεις Innovation Projects – miniMBA Κύκλος 1 & 2- Συντονισμός: Κ. Πραματάρη
2η ενότητα
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

  • 10:00-11:30- Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα- Αναπλ. Καθηγ. Κ. Πραματάρη
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45-14:00- Παρουσιάσεις Innovation Cases- Startups- Συντονισμός: Κ. Πραματάρη
  • 14:00-14:45- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:45- 15:30- Insights from online supermarket retailing- Παναγιώτης Γκεζερλής, Convert Group
  • 15:30-16:00- Νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του καταναλωτή- Λέων Γαβαλάς
  • 16:00- 18:00- Innovation Project Workshop: Launch of Innovation Projects- Κ. Πραματάρη, Δ. Τραχανά, Α. Γρίβα

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

  • 10:00-11:30- Creative Decision Making-Καθηγ. Χ. Ταραντίλης
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45- 13:30- Creative Decision Making- Καθηγ. Χ. Ταραντίλης
  • 13:30-14:15- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:15- 16:00- Creative Decision Making- Καθηγ. Χ. Ταραντίλης
3η Ενότητα
Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

  • 10:00-11:30- Demand Side State of Art – Shopper Marketing-Αναπλ. Καθ. Άρης Θεοτόκης, University of Leeds
  • 11:30- 11:45- Διάλειμμα
  • 11:45- 13:00- Loyalty for professionals in FMCG & Retail Business- Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Optimal HR
  • 13:00-13:45- 10 Truths and 1 Lie about Millennials-Γιάννης Δράμης, Communications & Corporate Affairs Director, eBusiness Lead, Nestle Hellas
  • 13:45- 14:30- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:30- 15:15- Insights from online supermarket retailing- Παναγιώτης Γκεζερλής, Convert Group
  • 15:15- 16:00- Case Study: Online Shopping- Π. Σαραντόπουλος, Α. Γρίβα, ELTRUN
  • 16:00- 16:15- Διάλειμμα
  • 16:15-18:00- Innovation Projects Workshop-Value Proposition: παρουσιάσεις και feedback- Πραματάρη, Δ. Τραχανά, Α. Γρίβα

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

  • 10:00-11:30- Επιχειρηματική Στρατηγική- Καθηγ. Β. Παπαδάκης
  • 11:30- 11:45- Διάλειμμα
  • 11:45- 13:30- Επιχειρηματική Στρατηγική- Καθηγ. Β. Παπαδάκης
  • 13:30- 14:15- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:15- 16:00Επιχειρηματική Στρατηγική- Καθηγ. Β. Παπαδάκης
4η Ενότητα
Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

  • 10:00-11:30- In-store marketing and promotions- Καθηγ. Γ. Μπάλτας
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45-13:15- Shopper response to in-store marketing- Καθηγ. Γ. Μπάλτας
  • 13:15- 13:45- Παρουσίαση Case Study Αγοράς
  • 13:45-14:30- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:30- 15:00- Παρουσίαση Case Study Αγοράς
  • 15:00- 15:45- Business Model Canvas & Ten Types of Innovation- Καθηγ. Γ. Δουκίδης
  • 15:45-16:00- Διάλειμμα
  • 16:00- 18:00- Innovation Projects Workshop: Business Model Canvas- Κ. Πραματάρη, Δ. Τραχανά, Α. Γρίβα

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

  • 10:00- 11:30- Personal Skills Development- Δρ. Ναντίν Γεωργίου
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45-12:30- Personal Skills Development- Δρ. Ναντίν Γεωργίου
  • 12:30- 13:15- Time Management- Αναπλ. Καθ. Κ. Πραματάρη
  • 13:15-14:00- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:00-16:00- Innovation Projects Workshop: Pitching presentation- Κ. Πραματάρη, Σ. Λουνής, Δ. Τραχανά, Α. Γρίβα
5η Ενότητα
Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

  • 10:00-11:30- Καινοτομία και συνεργασία στην εφοδιαστική αλυσίδα- Αναπλ. Καθ. Κ. Πραματάρη
  • 11:45- 13:00- Καινοτομία και συνεργασία στην εφοδιαστική αλυσίδα- Αναπλ. Καθ. Κ. Πραματάρη
  • 13:00- 13:45 Διάλειμμα Φαγητού
  • 13:45- 17:00-Το φαινόμενο Bullwhip (Beer-Game)- Καθηγ. Γ. Ιωάννου
  • 17:00- 17:30-Wrap-upΑναπλ. Καθηγ. Κ. Πραματάρη
  • 17:30-18:00-EXAM Period 1

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

  • 10:00-11:00- Οικονομική αποτίμηση και χρηματοοικονομική ανάλυση- Επικ. Καθ. Σάντρα Κοέν
  • 11:00- 11:15- Διάλειμμα
  • 11:15- 13:30- Οικονομική αποτίμηση και χρηματοοικονομική ανάλυση- Επικ. Καθ. Σάντρα Κοέν
  • 14:00- 14:45- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:45- 16:00- Χρηματοοικονομική Ανάλυση για το Λιανεμπόριο- Δρ. Λ. Κιοσές, ΙΕΛΚΑ
6η Ενότητα
Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

  • 10:00-11:30- Πρακτικές Shared Logistics στην Εφοδιαστική Αλυσίδα- Δρ. Ελένη Ζάμπου, Research Associate, ELTRUN
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45- 13:00- Shared Logistics: Αστικά Διαμετακομιστικά Κέντρα (UCC’s) και ο ρόλος των 3PL εταιριών- Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Οptilog
  • 13:00-13:30- Συνεργατική διανομή σε Αστικό  Περιβάλλον: Αποτελέσματα από την Ομάδα Εργασίας ECR Hellas- Δρ. Ελένη Ζάμπου, Research Associate, ELTRUN – Αντώνης Πρέκας, Προϊστάμενος Αποθηκών και Customer Service, METRO-ΜyMarket – Γιάννης Ζούκης, Logistics Support Coordinator, ΑΒ Βασιλόπουλος
  • 13:30- 14:15- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:15- 15:00- Συνεργατικές πρακτικές στη διανομή μέσα από σύγχρονες πλατφόρμες- Δώρα Τραχανά, ELTRUN
  • 15:00-16:00- Vendor-Managed Inventory από την πλευρά του λιανεμπορίου- Μιχάλης Σταθακόπουλος, Procurement Support Services Director, ΑΒ Βασιλόπουλος
  • 16:00-16:15
  • 16:15- 18:00- Innovation Projects Workshop: Εκτίμηση εσόδων-εξόδωνΚ. Πραματάρη, Δ. Τραχανά, Α. Γρίβα

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

  • 10:00-11:30- Effective Negotiation Skills- Καθηγ. Ανδρέας Νικολόπουλος
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45- 13:45- Effective Negotiation Skills- Καθηγ. Ανδρέας Νικολόπουλος
  • 13:45- 14:30 Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:30- 16:00- Effective Negotiation Skills- Καθηγ. Ανδρέας Νικολόπουλος
7η Ενότητα
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

  • 10:00-11:30- Leadership & Management- Καθηγ. Δ. Mπουραντάς
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45-13:15- Leadership & Management- Καθηγ. Δ. Mπουραντάς
  • 13:15- 14:00- Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:00- 16:00- Leadership & Management- Καθηγ. Δ. Mπουραντάς

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

  • 10:00-11:30- Ο Έλληνας καταναλωτής FMCG του 21ου Αιώνα – Κρίση, Πολυκαναλικές Τάσεις, Διατροφικές Τάσεις- Δρ. Λ. Κιοσές, ΙΕΛΚΑ
  • 11:30-11:45- Διάλειμμα
  • 11:45-13:00- E-Commerce and Omni-channel Retailing- Καθηγ. Γ. Δουκίδης
  • 13:00- 13:45- Διάλειμμα Φαγητού
  • 13:45- 15:45-Workshop: Feedback σε Innovation Projects- Α. Γρίβα, Δ. Τραχανά, Κ. Πραματάρη
  • 13:45- 15:45- Focus Group: The value of information- B. Σταύρου, Α. Γρίβα, Κ. Πραματάρη
  • 15:45-16:00-Διάλειμμα
  • 16:00-16:45-Case study: στρατηγική στο e-Commerce από την πλευρά του προμηθευτή FMCG- Unilever
  • 16:45-17:15-Case study: supermarketnow- Θάνος Παράσχος, ιδρυτής
  • 17:15-18:00- Case study: online supermarket- Διονύσης Ζήβας, Γενικός Διευθυντής-Ιδρυτής Welovesupermarket
8η Ενότητα
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

  • 10:00-10:45-E-Commerce Logistics-Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, ELTRUN
  • 10:45-11:30- Case-Study: Scan & Shop – Μασούτης-Σάββας Τορτοπίδης, Διευθυντής Πληροφορικής, Μασούτης Α.Ε.
  • 11:30- 11:45-Διάλειμμα
  • 11:45- 12:30-Sustainability and Waste Management-ΜίναΒαλαβάνη – Sustainability, CSR & Media Relations Manager, Unilever, ΒαγγέληςΓκίνης – National Safety, Health, Environment & Security Manager GR & CY, Unilever
  • 12:30- 13:15-E-Commerce Shopper Marketing Case Study-Γιάννης Καραγιάννης, Nestle
  • 13:15-14:00-Διάλειμμα Φαγητού
  • 14:00- 16:30-Innovation projects workshop: τελική επεξεργασία και προετοιμασία παρουσιάσεων- Πραματάρη, Τραχανά, Γρίβα
  • 16:30- 18:00-Pitching τελικών παρουσιάσεων από τις ομάδες- Πραματάρη, Τραχανά, Γρίβα